Sjikanerer Mariann Fossum ordføreren i Bergen?

Av Ole-Jacob Abraham, ettbarnsfar

En kvinne på Krisesenteret i Bergen føler seg sjikanert fordi hun nevnes ved navn i forbindelse med den jobben hun gjør. Men hva gjør denne kvinnens kollega, Mariann Fossum? Jo, hun henger ut ordføreren i byen som horekunde.

Forum for Menn og Omsorg har fått pepper i media for å angivelig drive sjikanering fordi man har nevnt en konkret dagarbeider ved krisesenteret ved navn. Vedkommende mener seg sjikanert av FMO. Hennes kollega, Mariann Fossum, er dagarbeider ved Krisesenteret, medlem av Kvinnegruppa Ottar og SV. I november 2003 drev hun og andre feminister i Kvinnegruppa Ottar og hengte opp plakater i Bergen med bilde av bl.a. ordføreren Hermann Friele (H), statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og Fossums partikollega, stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV). Bildene var ledsaget med overskriften "Horekunde?".

Mariann Fossum hadde ingen forståelse for dem som mente dette kunne oppfattes som sjikane og at disse personer ble uthengt som horekunder. Tvert imot, kunne vi lese i BT:

- Herman Friele har stilt sitt ansikt til disposisjon i politikken. Dersom han tror det bare er til pryd, tar han feil. Vi gjør dette for å få gjennomslag i pressen. I ti år har vi brukt "snille" virkemidler. Det har ikke funket. Så da får vi ta i bruk sterkere lut. Tror du vi gjør noe ubevisst, kanskje? (http://www.bt.no/lokalt/bergen/article213012)

For dette arbeidet havnet Fossum på den berømmelige Tullingtoppen, med bilde og overskrift "Hore?" (http://www.tullingtoppen.com/adelen/fossum.htm) - Ble hun sjikanert?

Fossum frontet også Hordaland SVs avgjørelse om å bryte alt samarbeid med Amnesty International, da daglig leder av PRO-senteret i Oslo, Liv Jenssen, fikk deres Amnestypris for sitt arbeid blant de prostituerte i Oslo.

Ja, du leste ikke feil! Mariann Fossum og Hordaland SV ville ikke delta lenger i kampanjen "Stopp volden mot kvinner" i Amnestys regi, pga. pristildelingen til Liv Jenssen. Årsak: Liv Jenssen - som altså arbeider med å hjelpe prostituerte, og dermed burde vite hva hun snakker om - mener det er forskjell tvungen og frivillig prostitusjon. Det mener ikke Mariann Fossum. Hun mener all prostitusjon er vold mot kvinner, og kan ikke samarbeide men noen som mener noe annet. (http://www.nytid.no/index.php?sk=8&id=2241) Hennes kollega, Rita Lønnebotn, mener det samme. (http://www.ba.no/nyheter/article827296.ece)

PRO-senterets leder, Liv Jenssen, reagerte med følgende:

- Hvis du ikke kjøper hele den radikalfeministiske teoripakka de har laget om prostitusjon, er du deres fiende. (http://www.nytid.no/index.php?sk=8&id=2240)

For øvrig mener Mariann Fossum at vi menn ikke har rett til å ha en seksualitet i det hele tatt, og at mannlig seksualitet er det samme som prostitusjon. I BA sier hun:

- Menn i dette landet har klart å overbevise oss om at mannlig seksualitet er en menneskerett. Der tar de feil. (http://www.ba.no/nyheter/article593074.ece)
Begeistret for menn er Mariann Fossum tydeligvis ikke! Jeg undres på hvor nøytral i sine vurderinger Mariann Fossum er i jobben som dagarbeider på Krisesenteret i Bergen? Jeg lurer på hvor mange bekreftelser Mariann Fossum har skrevet om menn hun aldri har sett?